Min lins kliar lite idag.

Jag har kontaktlinser, och idag kliar den som sitter i höger öga. Lite irriterande, ja. Men jag ska byta snart, i månadsskiftet så då slipper jag det! Annars är det redigt soft att ha linser, man slipper att ha ett par glasögon som bara är i vägen.

Idag har jag haft en konfirmandgrupp som heter Jakob, det var roligt. De skulle slå upp olika ställen i Gamla Testamentet och jag skulle hjälpa dom. Det behövde dom flesta kan jag ju säga. Frågan är om de överhuvudtaget tänker eller om de bara skiter i allt. De började snacka CS istället och frågade om jag inte hade en kille som spelade det, och jag bara: "Öööhh! Läs istället!"
Men de är roliga ibland i alla fall.

Jag har också mailat min farfar. Jag har ganska dåligt samvete för att jag aldrig hälsar på honom och min låtsasfarmor Gertrud. De betyder faktiskt väldigt mycket för mig, så jag borde inte bara glömma dom.
Det är ju inte om om de har jättemycket tid kvar liksom... Även om det är sorgligt att tänka så, så är det ju ändå sant. Jag kan inte ignonera det.
Det är svårt att få tid med det bara. Jag har så mycket annat på gång i mitt liv, och det känns på något sätt som de bara flyter med. Jag vill att de ska veta att jag vill prioritera dom, nu när jag faktiskt har chansen. Det skulle bli så jobbigt sen när jag vill ta igen det som jag missat och då inte längre kan göra det.

Fredag!

Så snygg!


Äntligen fredag! Och datakunskapen är äntligen är slut, så jag är lycklig! Nu väntar jag på att mamma ska bli färdig med maten så ska jag äta fort, och sen sticka hem till Jonas Karles, där jag ska träffa folk! Mysigt, precis lagom mycket som jag orkar med ikväll. Spontant.

Jag har börjat få upp ögonen för jazz, kanske kan det vara för att David är hemma och han älskar jazz. Men det är väldigt bra i alla fall. Fast jag börjar försiktigt, har lyssnat en del på Michael Bublé och Diana Krall. Sitter faktiskt och lyssnar på det nu, och det som jag innan tyckt varit otroligt tråkigt, har plötsligt blivit otroligt bra! Jag har verkligen tyckt att jazz bara är lite spontan musik, ingen ordning och reda alls, men plötsligt gör det mig inte så mycket längre. Det är så soft helt enkelt. Kan jag verkligen rekommendera.
Och det nästan bästa av allt är att både Michael Bublé och Diana Krall har gjort åtminstone en julskiva var! Så nästa helg blir det jag ska lyssna på först!

Hemma hos oss har vi en "regel" att vi inte lyssnar på julmusik förrän första advent. Nästan petigt noga är det, på lördagen innan första advent klockan fyra. Pappa och mamma införde den här regeln när vi var små, antagligen för att vi skulle lyssa sönder låtarna annars, och pappa skulle få spader på oss.
Nuförtiden har vi alla egna mp3ar (svårt ord att säga i plural) så vi kan ju lyssna själva om vi vill. Men jag håller faktiskt kvar den regeln ändå, bara för att det är så mysigt att längta! Så på lördag nästa helg klockan fyra, stör mig inte! Jag ska lyssna på julmusik :D

Bläää.

Nu har jag datorkunskap och det är det absolut värsta i skolan. Utan tvekan. Man får en bok, och sen ska man lära sig om Word, Powerpoint och Excel. Nu har vi jobbat med Word i typ tre månader. Och så himla dålig är jag inte så att jag inte vet hur man använder Word. Så onödigt med tid är detta verkligen. Alla sitter bara och chattar och är inne på bilddagboken i alla fall, så vad är meningen?

Om fem minuter ska jag sluta och då ska jag vänta på David. Vi ska hem och äta.

Officiellt!

Idag har jag officiellt tillkännagett att jag har en blogg, på bilddagboken, där många av mina vänner "hänger"!
Man kan ju inte ha en hemlig blogg, som Annika sa idag till mig. Så hej!

Idag har jag spelat piano, fast egentligen mest orgel. Det var roligt, fast jag var lite off. Har inte övat på ganska länge, likadant med gitarren, så jag måste verkligen bli bättre på att öva. Varje gång jag ska öva på mina läxor så blir det alltid att jag spelar nåt annat, nåt som jag inte har i läxa och det funkar ju inte!
Men det löser sig, jag får börja sköta mig. Starta ett nytt liv, haha! Okej, internskämt...

Min storebror David är för tillfället hemma hos oss och praktiserar på min skola i två veckor. Alltså på estetprogrammet.
Så idag på kören lärde han oss en ny låt, som han hade arrangerat. Det var "My Grown Up Christmas List" med Kelly Clarkson. Även Michael Bublé har gjort den. Vet inte vem som gjorde den först, men grymt fin är den!
Och min bror är så himla duktigt på att göra stämmor och sånt, så jag blev jättestolt! Och det är ju alltid härligt!

Idag hade jag på mig svarta strumpbyxor, blå tubklänning, svart kofta och en blågul cardigan eller vad man ska kalla det. Den blågula tröjan har jag snott av min storebror Erik. Den är alldeles för stor och lite uttöjd vid magen, men ändå är det den som jag mest fick komplimanger till idag! Så ironiskt. Men den är otroligt skön! Men Annika gillar den inte, den gör hennes hår jätteelektriskt, haha! Lite roligt är det allt. Jag var tvungen att ha två koftor idag, annars hade jag frusit ihjäl. Det är så sjuttsingen kallt ute, och inne i skolan med för den delen. Och mina händer är det kallaste av allt! Jag har riktigt dålig blodcirkulation... Och nej, jag röker inte.

Självförtroende, tack?

Min familj är känd för att vara högljudd och inte rädd för att vara sig själva och ta plats! Jag blir ofta påmind med "Kom ihåg att du är en Göranzon!". Som om att det skulle fixa självförtroendet på ett kick, bara att man är en Göranzon!
Tro mig, jag skäms inte för att vara en Göranzon, men ibland har jag svårt att leva upp till dom kraven känns det som.
Sanningen är nämligen att jag inte har något självförtroende överhuvudtaget, vilket ofta är bra jobbigt. Jag blir alltid sjukt nervös inför saker som jag ska göra, och oroar öronen av mig. Eller av öronen på alla andra, som alltid får stå ut med mitt gnäll och gnat. VIsst visst, ibland känner jag verkligen att jag är säker på något, men det varar oftast inte så länge tyvärr... Folk har en förmåga att trycka ner en i skiten genom att på nåt sätt säga "Tro inte att du är något, okej, du är unik precis som alla andra". Då känns det plötsligt inte alls bra.

Så trots att folk säger komplimanger till mig, så önskar jag ibland att jag vore annorlunda. Såg ut annorlunda, var annorlunda.
Eller kanske mer en Göranzon, fast då kanske jag inte skulle vara mig själv längre. Frågan är ju om jag är villig att ta den risken. Tyvärr så finns det stunder då jag faktiskt är det.

Musik i mitt hjärta!

Detta är mitt för tillfället favoritband. Hade fyra skivor på min dator, som från början varit min brors. Jag började lyssna på dom, och blev kär!  De sjunger bra och har fina texter, jag älskar att sjunga med i sån här musik!


Detta är mitt absoluta favoritband för tillfället, jag ändrar mig väldigt ofta... I alla fall så heter de Billie the Vision and the Dancers och de är ett indiepopband från Sverige! Heja Sverige! Deras musik är underbar och texterna grymt fina. Jag älskar att sjunga med i deras låtar, och det är lätt att göra det med! Men en sak som jag inte fattar är att i många av deras låtar så nämner de en man som heter Pablo Diablo. Men vem tusan är Pablo?! Skumt... Men jag kanske får reda på det när jag har lyssnat på alla av deras album.

Varje dag så upptäcker jag att jag älskar musik! Det är det absolut bästa som finns, man kan lyssna på musik hela dagarna utan att tröttna på det, för det finns så mycket olika musik. Pop, rock, indie, soul, klassiskt, soul, power metal, bara för att nämna några!
Tänk dig såhär, jag är jättestressad en dag och kommer hem från skolan, fullt medveten om flera läxor och en massa andra plikter som ska fixas. Det enda jag ser framför mig är en lång väg utan slut, där vägen är kantad av stress, jobb och ännu mera stress. Men då sätter jag bara på Narnia Soundtracket, Ilse Delange, Coldplay eller Gud vet vad, och plötsligt mår jag så mycket bättre. Då kan jag verkligen slappna av. Bara blunda och lyssna, åh underbart! Önskar att alla förstod det fina i detta.
Nämen, nu ska jag plugga, engelskaprov imorgon, men jag har bunkrat upp med en massa go musik så jag kommer klara det! Haha!


Hej!

Lätt och enkelt är det att starta en egen blogg och det gillar jag mycket! Jag vet inte ännu vad jag ska skriva i min blogg, men jag är i alla fall väldigt intresserade utav musik och mode. Utseendet spelar stor roll för mig, fast det betyder inte allt förstås.
Men jag kanske ska berätta lite mer om mig själv:
Jag är sexton år, fyller sjutton i februari. Jag går på estetprogrammet, första året och har väldigt roligt i skolan för det mesta! Fast det hindrar inte från att jag mår dåligt varenda morgon jag ska resa mig upp från min kalla säng, haha! Som huvudinstrument har jag sång, men jag spelar också piano, gitarr, elgitarr och orgel (!) faktiskt!
Min klass är väldigt cool, på många olika sätt kan man säga. Både positivt och negativt.
Jag har en stor familj, mamma, pappa, tre bröder och två systrar. Jag har allt; lillebror, lillasyster, storasyster och två storebröder. Så det är tufft ibland! Men helt grymt roligt också. Jag älskar min familj över allt, de är värda guld.
Just nu sitter jag på min säng, med min "nya" mac-dator, den har jag köpt av min bror, för shysst syskonpris, det gillar vi!
Det är väldigt soft att sitta här och tänka, speciellt när jag som idag har haft en väldigt kämpig dag. Det har varit mycket i skolan och efteråt och jag har helt enkelt inte varit det minsta pepp. Det kändes inte kul alls. Jag trivs så bra med att vara pepp, men alla har ju dåliga dagar tyvärr, men jag hoppas att jag får en roligare dag imorgon! Och det är väldigt stor chans för imorgon så ska vi gå på åttanföreställningen och vi har kör! Två mycket roliga saker, jag struntar i vad andra tycker om den saken... Men nu har jag babblat nog, godnatt till de som läser min nybörjarblogg!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0